Rouwbegeleiding

Elk overlijden betekent verlies. Elk verlies betekent verandering. Een overlijden van een persoon die je lief is, betekent een verandering op jouw levenspad. Het aanpassen aan je veranderde leven kost tijd, veel energie en gaat gepaard met allerlei emoties. Dit is het rouwproces dat je doormaakt.

De dood van een naaste verandert je leven compleet. Je moet verder zonder die geliefde persoon en uiteindelijk je eigen leven weer oppakken, je eigen weg weer zien te vinden.
De wereld om je heen raast gewoon verder, terwijl hij voor jou lijkt stil te staan.
Je vraagt je af in wat voor situatie je nu terechtgekomen bent, of je het wel zult redden zonder die ander, hoe het verder moet, of je ooit nog wel eens plezier in je leven zult hebben?

Reactie na individuele rouwbegeleiding:
Na het overlijden van mijn man in september 2015, ben ik in een zodanig groot gat gevallen dat ik niet meer wist hoe ik daar in vredesnaam uit moest komen.
Elly heeft mij geholpen om de draad weer op te pakken. Ze had altijd een luisterend oor, en gaf mij het gevoel dat ik toch nog belangrijk was. Het was altijd zo fijn als Elly er was!
Elly en mijn kinderen hebben mij geholpen om weer verder te gaan. Ze zegt altijd “je doet het zo goed” en dat is zo fijn om te horen!
Door Elly vind ik de rust en heb ik geleerd dat het leven toch mooi kan zijn. Elly bedankt!

Misschien ervaar je, dat jouw omgeving niet goed weet om te gaan met jou en jouw verlies. De collega’s, de kennissen, vrienden, buren, familie, op een goed moment hebben ze allemaal het idee dat het nu lang genoeg geduurd heeft, dat je er nu niet meer over moet zeuren, dat het nu toch al zolang geleden is…..

Dan kun je terecht bij Jouw Pad coaching en begeleiding. Ook als het overlijden al lang geleden is en je er nu moeite mee hebt. Het gaat nu om jou en jouw leven.
Elke persoon rouwt op zijn eigen manier en in het tempo dat bij hem past.
“Je kunt beter een kaars aansteken, dan de duisternis vervloeken.”

Jouw Pad coaching en begeleiding biedt de mogelijkheid voor:
– een individueel gesprek,
– een Rouwgespreksgroep (zie het tabblad Rouwgespreksgroep),
– wandelingen (zie het tabblad Wandelen),
– creatieve workshops (zie het tabblad Creatief).

Ik kan je uitleggen hoe een rouwproces kan verlopen, wat de verschillende rouwfasen inhouden, welke problemen je kunt tegenkomen en wat je zelf daaraan kunt doen. Wanneer jij dat wilt, loop ik een stukje met je mee op Jouw Pad, om je te begeleiden in jouw rouwproces, eerlijk en oprecht, en met respect.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak, kun je me mailen: elly@jouwpadcoaching.nl, of bellen 040-2043027 of 06-41775147.

Ik wens je ondertussen veel moed en kracht.