Over Elly

“Ik voel me als een pelgrim die een weg zonder einde bewandelt. De weg en het zoeken, dat is wat je vormt en verandert.” (Paulo Coelho)

Ik ben Elly Verhees – de Kort.
Na een burn-out begon mijn weg om weer verder te gaan met mijn leven.
Nou ja, verdergaan, ik moest een nieuwe weg vinden, want doorgaan op de oude weg zou onherroepelijk leiden tot een nieuwe burn-out. Stapje voor stapje heb ik mijzelf leren kennen. Ik ben me bewust geworden van mezelf en mijn handelen en ben bewust voor mijzelf gaan zorgen.  Door het ontdekken en uitproberen van diverse nieuwe paden, ben ik gekomen waar ik nu ben. Ik ben daarbij geholpen door verschillende mensen, o.a. door een coach.

Ik heb van mijzelf geleerd, dat ik mensen kan helpen door gesprekken met hen te hebben, door er voor hen te zijn en naar hun hele verhaal te luisteren.

Dit inzicht heeft mij ertoe gebracht om een hbo-coachingsopleiding te volgen, waarvoor ik mijn diploma heb behaald. Daarnaast heb ik diverse cursussen, trainings- en themadagen gevolgd bij LSR (landelijke stichting rouwbegeleiding), Stichting De Vonk (Tilburg) en in de parochie. Tegelijkertijd heb ik vanuit de parochie Valkenswaard rouwenden begeleid in hun rouwproces, zowel individueel als in groepsverband. Speciaal voor het werken met groepen heb ik een cursus gevolgd bij Stichting De Vonk. Ook de vele ontmoetingen met lotgenoten en andere professionals uit het gebied van rouw dragen bij aan mijn deskundigheidsbevordering.

In 2014 heb ik een heel dierbare vriendin mogen begeleiden in haar laatste levensfase. Dit heeft haar en mij erg goed gedaan en gaf zoveel voldoening, dat ik in januari 2015 een training heb gevolgd voor stervensbegeleiding bij Marie-Claire van der Bruggen van ZielsGelukkig. (www.zielsgelukkig.nu)

In 2019-2020 heb ik bij KBO Brabant een training gevolgd over het voeren van gesprekken over levensvragen.

Mijn drijvende kracht is mijn eigen levensvisie en positief mensbeeld. Ik wil iets kunnen betekenen voor anderen wanneer zij het moeilijk hebben. Ik zie iedere mens als een uniek persoon die zelf de mogelijkheden en talenten heeft om nú zijn eigen leven te leven. Ik ben open en eerlijk en kan goed luisteren naar jou en jouw verhaal, zonder te oordelen of te veroordelen, maar met respect en liefdevol.

Het logo van Jouw Pad coaching en begeleiding is duidelijk en eenvoudig. De kleuren zijn de chakrakleuren van het hart en van de keel. Ik nodig je van harte uit om uit te spreken wat je op je hart hebt, om je hart te luchten!
Het logo past goed bij mij en mijn manier van leven: veel buiten zijn, wandelen en genieten, vooral van de natuur, maar ik geniet ook erg van mijn gezin. Ik ben getrouwd en samen hebben mijn man en ik twee zonen, die inmiddels volwassen zijn en hun eigen pad bewandelen:
“Wie zijn eigen pad volgt, verdwaalt nooit!”

Ik nodig ook jou uit om je bewust te worden van jezelf en om jouw eigen pad te bewandelen! Durf te leven! “Houd van het leven, het leven houdt ook van jou”