Herinnering

Workshop “Herinnering” voor lotgenoten in rouw

In deze workshop gaat het niet alleen om het creëren, maar vooral ook om samen te komen met mensen die in een soortgelijke situatie zitten. Het praten over je gevoelens gaat soms gemakkelijker wanneer je met iets bezig bent. We hebben de tijd om te vertellen en naar elkaar te luisteren.

Het moeten missen van een geliefde zet je leven op z’n kop. Het werpt een ander licht op jouw leven. Het leven lijkt voor jou stil te staan, alsof het hier ophoudt. Je moet zelf weer in beweging komen en een weg zoeken om je leven in balans te krijgen. Soms gaat dat wel goed en soms lukt dat niet. Het kan dan helpen om met lotgenoten samen te zijn, waarbij je niet veel hoeft uit te leggen. Een half woord is vaak al genoeg, de ander weet precies hoe jij je voelt of wat je doormaakt.

Tijdens deze workshop maken we een persoonlijke herinnering. Dit kan zijn een fotolijstje, een herinneringsdoosje, een kaart, enz. Onder het knutselen komen we in gesprek met elkaar en kunnen we veel herkennen in het verhaal van de ander. Deze creatieve workshop “Herinnering” bestaat in principe uit één bijeenkomst. Kijk voor de beschrijvingen en een voorbeeldje onderaan deze pagina. Je kunt ook altijd aan de slag met (klein) eigen materiaal.

De volgende workshop “Herinnering” staat nog niet gepland, maar valt ook te combineren met de workshop Mandala kleuren of Schilderen vanuit gevoel.

Aanmelden kan tot drie dagen voor de workshop.
De workshop gaat door bij minimaal drie aanmeldingen. Ervaring is niet nodig, hulp is aanwezig.
Deelname geschiedt op eigen risico.

De kosten bedragen € 15,=, inclusief materiaal, koffie/thee en BTW.
De locatie: Jouw Pad coaching en begeleiding, Houtvesterwei 7, Valkenswaard.

Aanmelden kan telefonisch of via e-mail.

Elly Verhees
Jouw Pad coaching en begeleiding
e-mail: elly@jouwpadcoaching.nl
telefoon: 040-204 3027
gsm: 06-4177 5147

Tijdens de workshop “Herinnering – Fotolijstje” krijg je een houten fotolijstje. Je kunt aan de slag met kleur, stof of papier. Je kunt (3D) knippen, ponsen, plakken (papier of stof), kleuren met verf of kleurpotloden, versieren met kralen, lintjes, stickers, tekst, etc. Voldoende keuze voor iedereen om het fotolijstje heel persoonlijk te maken. Het is aan te bevelen om alvast een foto mee te brengen, zodat je rekening kunt houden met kleuren e.d.

Tijdens de workshop “Herinnering – Kaarten” kun je kaarten maken. Je kunt aan de slag met het knippen van 3-D figuren, het borduren van motiefjes, knippen, ponsen, plakken, met papier of stof, met kleurpotloden, kralen, lintjes, stickers, tekst, etc. Voldoende keuze voor iedereen om een kaart naar wens te maken. Je kunt een kaart maken om te versturen, maar je kunt ook een mooie kaart maken om te bewaren. Mocht je hier een foto of ander eigen materiaal in willen verwerken, dan breng je dat natuurlijk mee. Het is de bedoeling om na afloop een (heel) persoonlijke kaart mee naar huis te nemen.

Tijdens de workshop “Herinneringsdoosje“, kun je een houten/kartonnen doosje versieren (zie hierboven) of je kunt zelf een papieren doosje maken met bijvoorbeeld heel veel foto’s daarin verwerkt. Als het doosje eenmaal thuis is, heb je een mooi en heel speciaal opbergvakje om misschien kleine dierbare spulletjes in te bewaren, of om bij andere herinneringen neer te zetten.

Het is ook mogelijk om tijdens de workshop “Herinnering” een houten waxinelichtje tot een heel persoonlijke lichtjeshouder te maken.

DSCF6087