Rouwgespreksgroep

Na het overlijden van een dierbaar persoon, volgt meestal eerst een tijd waarin van alles nog te doen valt. Allereerst het regelen van de uitvaart. Deze dagen ervaren veel mensen als “geleefd worden”. Maar ook in de tijd na de uitvaart komen er allerlei zaken naar voren die afgehandeld dienen te worden. Je blijkt dit ook aan te kunnen. Pas later kom je echt toe aan rouwen, aan het doorleven van de pijn en het gemis.
Je hebt lieve mensen om je heen, die je steunen en helpen waar nodig. Maar na verloop van tijd gaat voor ieder het leven weer gewoon verder, en vaak is er bij anderen dan geen tijd en ruimte meer voor jouw verdriet. Men kan ook het idee hebben, dat het nu al zo lang geleden is, dat het wel “over” zal zijn. Voor sommige rouwenden breekt dan een echt eenzame periode aan, je voelt je niet meer begrepen en wilt anderen ook niet meer belasten met jouw verdriet.

In een gespreksgroep ontmoet je mensen die in een situatie zitten, die vergelijkbaar is met jouw situatie. Hier kun je je verhaal weer kwijt en ervaar je erkenning voor jouw situatie. Je zult veel van je eigen verhaal kunnen herkennen in het verhaal van een ander. Er wordt gepraat en geluisterd, het kan je zeker vooruit helpen in jouw rouwproces.

Een nieuwe gespreksgroep start bij voldoende aanmeldingen.
De groep bestaat uit minimaal vier en maximaal zes personen. Ze komt acht keer bij elkaar, steeds op een ochtend van 09:30-11:30 uur. De bijeenkomsten vinden (waarschijnlijk) plaats in de pastorie van de H. Willibrorduskerk, aan de Markt 23 in Waalre.
De kosten voor de acht bijeenkomsten bedragen €90,- (incl. BTW, materialen).
Wil je graag meer informatie, dan kun je me natuurlijk bellen of mailen.
Wanneer jij interesse hebt om deel te nemen aan deze gespreksgroep dan kun je je hier aanmelden. Na aanmelding volgt een individueel intake-gesprek voor nadere kennismaking en verdere informatie.

Elly Verhees-de Kort
Jouw Pad coaching en begeleiding
e-mail: elly@jouwpadcoaching.nl
telefoon: 040 204 3027
gsm: 06 4177 5147