Communicatie

Een flinke tijd van ons leven besteden we aan communiceren met andere mensen. Denk maar aan het gezin, je familie, het werk, je vrienden, je (sport)club of vereniging, je buren. We communiceren bij het boodschappen doen, over het weer, aan een balie als je iets gaat aanvragen, op school, bij de dokter, op een terras, bij een bijeenkomst, en zo verder.
Goede communicatie is belangrijk!

Maar in de praktijk gaat er nogal wat mis: de boodschap komt niet goed over, er ontstaan misverstanden.
Er wordt niet goed geluisterd. Het bericht wordt alvast ingevuld naar eigen inzicht. Of het bericht is niet duidelijk geweest en niet afgestemd op de ander.
Kortom: het bericht is anders overgekomen dan de bedoeling was.
En dan is er ook nog verschil in communiceren tussen mannen en vrouwen.

Wil je als ouder een betere verstandhouding met je kind/ puber?
Wil je de communicatie binnen je relatie verbeteren?
Heb jij moeite met communiceren in bepaalde situaties of met bepaalde mensen?
Wil je als leidinggevende een beter werkklimaat bewerkstelligen?
Je kunt hier wat aan doen: je bewust worden van jouw manier van communiceren. Het zijn vaak kleine dingen die grote invloed hebben op de sfeer van de communicatie.
Voor mij staan eerlijkheid en duidelijkheid voorop, zoals bij “Geweldloze Communicatie” van M.B. Rosenberg. Het gaat om de totale bedoeling.

Communiceren bestaat maar voor een klein deel uit woordgebruik, het verbale deel. Het non-verbale deel heeft de meeste invloed: je lichaamstaal en mimiek, de intonatie, het vermogen om te luisteren en je aandacht erbij te houden, je totale voorkomen.

Ik kan je helpen om jouw communicatie te verbeteren.
Voor meer informatie of het maken van een afspraak, kun je me mailen info@jouwpadcoaching.nl, of bellen 040-2043027 of 06-41775147.